Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Een dagje uit in Amsterdam: een aantal tips voor vertrek

Een dagje uit in Amsterdam: een aantal tips voor vertrek

Sharing is caring

Een wereld aan verschillende musea

Amsterdam is veel musea rijk en dit is dan ook een grote trekpleister dat veel verschillende toeristen trekt. Eén van de bekendste musea is het Rijksmuseum, wat een zeer grote (misschien wel de grootste) collectie aan Nederlandse kunstwerken rijk is en de meesters Rembrandt, Vermeer en Van Gogh kunt bezoeken. Maar ook het Anne Frank Huis, wat ook geschaard kan worden onder musea, het van Gogh museum, Stedelijk museum en de vele fotomusea die Amsterdam rijk is, zijn ook onmisbaar in het rijtje van musea in Amsterdam.
 

De beroemde grachtengordel in Amsterdam 

Wie Amsterdam weleens op afbeeldingen heeft gezien, kent ongetwijfeld de grachtengordel van Amsterdam. Wist je dat de grachtengordel op de werelderfgoedlijst staat van UNECO? Zeker weten een mooie, lange wandeling waard. Waar je ook nog eens niet voor hoeft te betalen.
 

Vervoer in Amsterdam 

Wil je makkelijk van de ene kant naar de stad en makkelijk naar de andere kant gaan? Kies er dan voor om met de taxi Amsterdam te gaan. Er zijn veel verschillende taxicentrales die je kunt bellen, om makkelijk van A naar B te gaan. Daarnaast is het OV goed geregeld en natuurlijk niet te vergeten de fiets. Een van de meest voorkomende manieren om jezelf te vervoeren in Amsterdam is met de fiets. Je vindt dan ook vele fietsen waar Nederlands zich mee verspreiden, maar je kunt deze ook huren op het centraal station. Voor als je gewoon een dagje op pad wil gaan en het lekker weer is.
 

Elektronische muziek in Amsterdam

Ook iets waar Amsterdam om bekend staat is het grote aanbod aan elektronische festivals. Zo heb je in oktober het grote festival Amsterdam Dance Event, waar internationale artiesten optreden en waar er een programma is wat dag en nacht doorgaat. Wees er vroeg bij om tickets te kopen, omdat dit populaire festival vaak uitverkocht raakt.